Navigasyon Usulü Programcılık


Arabayla veya yaya olarak bilinmeyen bir yere gidilirken navigasyon kullanarak gitmekteki amaç hedeflenen noktaya ulaşabilmektir. Navigasyon ile çetrefilli yollardan geçerek ulaşılan hedef noktaya giderken beyin navigasyona ve yanlış yola sapmamaya odaklanır. Aynı yol navigasyon kullanmadan gidilmeye çalışıldığında ise bu muhtemelen kolay olmaz.

İyi de bunun programlamayla ne ilgisi var dediğinizi duyar gibiyim. Programlamada çok büyük bir sorunla karşılaşıldığında amaç sorunu çözmektir. Sorunu çözebilmek için çeşitli yollar, yöntemler denenir. İnternetten daha önce bu sorunla karşılaşmış olan kişilerin paylaştığı çözümler denenir ya da daha tecrübeli kişilerden yardım istenebilir. İnternet veya tecrübeli bir kişi sorunu nasıl çözebileceğiniz hakkında yapmanız gerekenleri size adım adım tarif eder siz de bakarak ya da dinleyerek o adımları uygular ve bir şekilde sorunu çözersiniz. Eğer sorunu çözerken uyguladığınız adımları hafızanıza not etmediyseniz ,ki muhtemelen sorunu çözmeye odaklandığınız için bu mümkün olmamıştır, aynı sorunla tekrar karşılaştığınızda çözüme ulaşmak için havada kalan bilgileri hatırlamayacaksınız. 

Bu benim tecrübe edindiğim bir durumdur. Kişiden kişiye göre değişebilir. Ama o an anlaşıldı sanılan konunun tam olarak oturması için aradan zaman geçmeden yapılan çözüm tekrar uygulanmalı sorunun nedenleri araştırılmalıdır. Unutmayın her zaman navigasyon cihazınız elinizin altında olmayabilir. Haritayı hafızanıza yükleyin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gelişimin Önündeki Engel : Copy - Paste Programlama

SAP - ABAP Giriş

ABAP - POPUP Ekranlarda Nasıl DEBUG Yapılır